BUX

Nincs jele az élénkülésnek az amerikai lakáspiacon

Júliusban 1,3 százalékkal csökkent a függőben levő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban - jelentette a National Association of Realtors (NAR). A szakértői konszenzus 1,4 százalékos csökkenésről szólt.

portfolio.hu, 2011. augusztus 29. hétfő, 16:50

A National Association of Realtors (NAR) szerint júliusban 1,3 százalékkal csökkent a függőben levő lakásértékesítések (a már megkezdett, de még le nem zárt tranzakciók) száma az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy valószínűleg a következő hónapokban sem számíthatunk az értékesítési intenzitás növekedésére.

Ha még magasabb is lenne az érték, akkor sem biztos, hogy a következő hónapokban sokkal több lakás találna gazdára, az elmúlt hónapokban ugyanis különösen magas volt megsemmisített szerződések száma (hiába volt magas a függőben lakásértékesítések száma májusban, júliusban kevesebb használt lakás talált új gazdára, mint egy hónappal korábban).

Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza szerint a legutóbbi három hónap adatai alapján jól látszik, hogy nőtt az értékesítési aktivitás az ingatlanpiacon - kérdéses azonban, hogy ez a ténylegesen lezárult tranzakciók számában is megmutatkozik-e majd.