A 2021-es ingyenpénz kapcsán Novák Katalin fontos bejelentést tett

A miniszterelnök szombati bejelentése értelmében február elsejétől már azok is részt tudnak venni az otthonfelújítási programban, akiknek nincs most meg a fedezetük erre - mondta Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádióban.
Domokos László, 2020. december 20. vasárnap, 11:47
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció.

Eszerint 2021. február elsejétől egy olyan otthonfelújítási hitel indul, amelynek köszönhetően az otthon felújításának költségeit előzetesen, egy hitelen keresztül megkaphatják a banktól a családok, és utána a költségeik felét az állam visszafizeti helyettük, és csak a maradékot kell törleszteniük, legfeljebb tízéves futamidővel - mondta a miniszter az MTI beszámolja szerint.

A szombati bejelentés negyedik pontja szerint a gyereket váró és már nevelő családokat 6 millió forintos lakásfelújítási hitellel támogatják, ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás. Ezt pontosított most Novák Katalin.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a családtámogatási elemek szabadon kombinálhatók, egyszülős családok számára is elérhetők és már egy gyermek esetén is, sőt a terhesség 12. hetét követően lehet élni a lehetőségekkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.23 12:09

Novák
CSOK
I= orosz és
novicsok
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html