Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületek építése 27,9, az egyéb építményeké 11,7 százalékkal volt magasabb az előző év azonos időszakinál. Szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva a termelés 3,0 százalékkal magasabb volt az előző havinál.

Az épületek építésének  27,9 százalékos növekedése a rendkívül alacsony bázis mellett az egészségügyi és ipari épületek építéséből adódott. Az egyéb építmények építésének 11,7 százalékos emelkedését az ország több területén folyó vasút- és útépítési munkák, illetve kisebb mértékben közműfejlesztések produkálták. Szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építésének teljesítménye 9,7 százalékkal, az egyéb építményeké 0,9 százalékkal magasabb volt a 2013 októberinél.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése - ami az épületépítési projekt szervezését és az épületek szerkezetépítését tartalmazza - novemberben 41,6 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbi alacsony bázisnál. Az egyéb építmények ágazat termelése 16,0 százalékkal emelkedett. Az építőipari termelés több mint kétötödét adó speciális szaképítés ágazat termelése 10,0 százalékkal nőtt 2012 azonos időszakához képest.

Szerződéskötési boom volt

A 2013 novemberében kötött új szerződések volumene 133,2 százalékkal magasabb volt az előző év azonos időszakinál. Mindkét építményfőcsoport új szerződései növekedtek. Az épületek építésére kötött szerződések volumene 23,3 százalékkal haladta meg a 2012. novemberi alacsony bázist. Az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződések volumene jelentősen, 224,3 százalékkal emelkedett. A növekedés vasútfelújításra, a gyorsforgalmi úthálózat, illetve elkerülő utak építésére, valamint közműfejlesztésre - hulladéklerakók, szennyvízcsatornák építésére - kötött néhány kiemelkedően nagy értékű szerződésnek köszönhető.

Az építőipari vállalkozások 2013. november végi szerződésállományának volumene 58,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 10,6, az egyéb építményeké 77,3 százalékkal magasabb volt, mint 2012 novemberében.