Nyaralót venne? Mutatjuk, mire számíthat

A Balaton parti településeken a fővárosihoz közelítenek az ingatlanárak. Egyes településeken már 500 ezer forintnál is többet kell fizetni a használt lakások négyzetméteréért, a 400 ezer forint környéke pedig már átlagosnak számít. A Velencei-tónál sem különb a helyzet, egy év alatt mintegy 20 százalékos drágulást mért a Duna House (DH) - derül ki a közvetítő friss összeállításából.
Szepesi Anita, 2019. június 18. kedd, 11:44
Fotó: balatonfured.hu / Vörös Ákos

A balatoni települések közül kiemelkedik Balatonfüred, ahol a használt ingatlanok mellett az újlakás piac is pörög. A használt ingatlanok négyzetméterára 20 százalékot nőtt egy év leforgása alatt, így már 511 ezer forintos átlagról beszélhetünk, újépítés esetén pedig ennél is többel érdemes kalkulálni, a közvetlen vízparti projekteknél már egymillió forint fölé nőtt a négyzetméterár.

A legnagyobb áremelkedést Fonyódon és Keszthelyen mérték, mindkét településen több mint 50 százalékkal drágultak az ingatlanok. Fonyódon 350, Keszthelyen 317 ezer forintos átlagot mért a DH az elmúlt egy év adatai alapján. Balatonfüreden az átlagos eladási ár 41,5 millió forint, míg a többi településen 20-25 millió forint között mozog ez az érték.

A Velencei-tó környékén is hasonlóak az árak, a legdrágább településnek Gárdony bizonyult az elmúlt 12 hónap átlaga alapján köszönhetően a sok újépítésű projektnek is. Kicsit kedvezőbb áron, 300-400 ezer forint között négyzetméteráron vásárolhatunk ingatlant Velence és Kápolnásnyék településeken. A velencei ingatlanok átlagos eladási ára 22 millió forint, ami azt mutatja, hogy inkább a kisebb méretű ingatlanok keresettek a településeken.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Katalin Kormos, 2019.06.20 22:56

Érdekes, hogy az árböngészde mindíg a fővárost és a Balatont veszi mintakezelési és bemutatási metódusnak.
Vajon a Tiszántúlon (vagy a Tisza-tó környékén) nem is élnek emberek....? Hm?
Egyes agyament és bomlott elméknek, Európa még ma is csak a Dunáig tart, úgy látszik....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html