Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A balatoni települések közül kiemelkedik Balatonfüred, ahol a használt ingatlanok mellett az újlakás piac is pörög. A használt ingatlanok négyzetméterára 20 százalékot nőtt egy év leforgása alatt, így már 511 ezer forintos átlagról beszélhetünk, újépítés esetén pedig ennél is többel érdemes kalkulálni, a közvetlen vízparti projekteknél már egymillió forint fölé nőtt a négyzetméterár.

A legnagyobb áremelkedést Fonyódon és Keszthelyen mérték, mindkét településen több mint 50 százalékkal drágultak az ingatlanok. Fonyódon 350, Keszthelyen 317 ezer forintos átlagot mért a DH az elmúlt egy év adatai alapján. Balatonfüreden az átlagos eladási ár 41,5 millió forint, míg a többi településen 20-25 millió forint között mozog ez az érték.

A Velencei-tó környékén is hasonlóak az árak, a legdrágább településnek Gárdony bizonyult az elmúlt 12 hónap átlaga alapján köszönhetően a sok újépítésű projektnek is. Kicsit kedvezőbb áron, 300-400 ezer forint között négyzetméteráron vásárolhatunk ingatlant Velence és Kápolnásnyék településeken. A velencei ingatlanok átlagos eladási ára 22 millió forint, ami azt mutatja, hogy inkább a kisebb méretű ingatlanok keresettek a településeken.