A főváros tavaly októberben tett feljelentést a Biodóm elszállt költségei miatt, ismeretlen tettes ellen. A főpolgármester szerint 15-20 milliárd forint kellene még a projekt befejezéséhez - hangzott el az Inforádió műsorában, írja a hvg.hu.

Karácsony szerint fontos lenne, hogy a beruházás ne álljon meg félúton. Egyrészt, a szakmai program megvalósulása a budapesti turizmus újraindítása miatt lenne hasznos, másrészt másként veszendőbe menne a rengeteg közpénz, amit már elnyelt a projekt. A befejezésről előrehaladottak a tárgyalások.

A beruházás kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódik, ugyanakkor a városvezetés szükségesnek érzi, hogy a felmerült ügyekben feljelentést is tegyenek - közölte 2020 októberében Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a Biodóm építéséről készült vizsgálati jelentés bemutatásakor. A városvezetés tudni szeretné, hova tűnt több tízmilliárd forint, amit eddig a Biodómra költöttek. Ismeretlen tettes ellene tettek feljelentést.

A Biodóm-beruházás 12-15 milliárd forint körül indult és a vége, az állatkert korábbi vezetőjének számítása szerint több mint 65 milliárd forint lett volna - közölte októberben Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.