Nyomulnak a kereskedelmi láncok, de Magyarország nem cél

Németország a legkeresettebb kiskereskedelmi piac ma a világon: a globális kereskedők 40 százaléka tervez üzlethelyiséget nyitni 2014-ben - olvasható a CBRE globális ingatlantanácsadó cég jelentésében. A magyarországi kiskereskedelmi piac továbbra sincs az élbolyban: a kereskedők inkább Lengyelországra és Csehországra koncentrálnak.
Napi.hu, 2014. március 18. kedd, 15:28
Fotó: Stockfresh

Németország kiskereskedelmi piaca megelőzi Franciaországot, az Egyesült Királyságot, Ausztriát és Kínát is. A globális kiskereskedők azért is kedvelik Németországot, mert 20 olyan nagyvárosa van, amelynek 300 ezernél főnél is több a lakosa. A CBRE felmérésében szereplő láncok 40 százaléka tervez bővíteni Németországban, az európai kereskedők közül pedig még ennél is többen (70 százalék). Németország ráadásul a második legfontosabb piac az amerikai cégek számára saját országuk után.

A fogyasztói bizalom javulása és a globális kiskereskedők körében tapasztalható feléledő életerő miatt újra napirendre került a jelentős mértékű terjeszkedés. Az országok vonzerejét a gazdaságuk ereje és mérete, illetve az új, piacra belépő nagy márkák sikere határozza meg - mondta Peter Gold, a CBRE határokon átnyúló kiskereskedelemért felelős vezetője.

Bár Magyarország megítélése javult valamelyest az előző évhez viszonyítva, de az ország továbbra sem hasonlítható Lengyelországhoz vagy Csehországhoz, ami a kiskereskedők terjeszkedési terveit illeti. Magyarország a 38. helyen áll az 55 országot elemző felmérésben - együtt a szomszédos Szlovákiával, Romániával és Horvátországgal. A kiskereskedelmi forgalom azonban végre növekedésnek indult és ezt a kereskedők is észlelik. A nemzetközi márkák fel fogják ismerni a magyar piacban eddig alulbecsült potenciált és Magyarországon is lendületesebb terjeszkedésbe foghatnak - tette hozzá Csörgő Anita, a CBRE budapesti kiskereskedelmi vezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.18 19:35

@troll: --így van ,túl sok az idegen ..!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2014.03.18 16:16

a magyar piac már így is túltelített.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html