Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átadáson Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy az egykori szállodában 184 rendőrnek tudnak lakást, elhelyezést biztosítani kulturált körülmények között. A főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés felismerte, hogy Budapest lakóinak értéke a közbiztonság, és ehhez rendszeresen nyújt támogatást - mondta Pintér. Példaként említette a túlórák finanszírozását és a kiemelkedő ügyek utáni elismeréseket, továbbá azt, hogy a fővárosban egyebek mellett a VIII. kerületben is lakásokat kaptak a rendőrök.

A Fővárosi Közgyűlés február végén döntött arról, hogy tíz évre a BRFK ingyenes használatába adja a több mint 7500 négyzetméteres ingatlant. A 2400 négyzetméteres főépületet rendőrök budapesti elhelyezésére és továbbképzések helyszínéül használja a rendőrség. A háromcsillagos szálloda becsült forgalmi értéke nettó 487 millió forint.

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy a főváros lakossága és az önkormányzat is partnerséget kér és kap a közbiztonság fenntartásához, amihez a megfelelő körülmények biztosításával igyekeznek hozzájárulni.

Hangsúlyozta, hogy Budapestnek két nagy feladata van, a közlekedés "ráncba szedése" és a közbiztonság javítása. A közlekedéshez a fővárosnak kell többet hozzátennie, a közbiztonsághoz pedig a rendőrségnek - jegyezte meg, hozzátéve, hogy növelni kell a rendőrség létszámmegtartó képességét, és ezt szolgálja a lakhatás biztosítása.

A főpolgármester elmondta, hogy az egykori gázgyári hotel két éve üresen állt, a használatba adás előtt felújították egyebek mellett a fűtési rendszerét, az elektromos hálózatát és a liftjeit.