Óbudai hotelt kapott a rendőrség

Tíz évre átvette az óbudai Hotel Retró Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosi önkormányzattól.
MTI, 2013. október 29. kedd, 18:31
Fotó: Napi.hu

Az átadáson Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy az egykori szállodában 184 rendőrnek tudnak lakást, elhelyezést biztosítani kulturált körülmények között. A főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés felismerte, hogy Budapest lakóinak értéke a közbiztonság, és ehhez rendszeresen nyújt támogatást - mondta Pintér. Példaként említette a túlórák finanszírozását és a kiemelkedő ügyek utáni elismeréseket, továbbá azt, hogy a fővárosban egyebek mellett a VIII. kerületben is lakásokat kaptak a rendőrök.

A Fővárosi Közgyűlés február végén döntött arról, hogy tíz évre a BRFK ingyenes használatába adja a több mint 7500 négyzetméteres ingatlant. A 2400 négyzetméteres főépületet rendőrök budapesti elhelyezésére és továbbképzések helyszínéül használja a rendőrség. A háromcsillagos szálloda becsült forgalmi értéke nettó 487 millió forint.

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy a főváros lakossága és az önkormányzat is partnerséget kér és kap a közbiztonság fenntartásához, amihez a megfelelő körülmények biztosításával igyekeznek hozzájárulni.

Hangsúlyozta, hogy Budapestnek két nagy feladata van, a közlekedés "ráncba szedése" és a közbiztonság javítása. A közlekedéshez a fővárosnak kell többet hozzátennie, a közbiztonsághoz pedig a rendőrségnek - jegyezte meg, hozzátéve, hogy növelni kell a rendőrség létszámmegtartó képességét, és ezt szolgálja a lakhatás biztosítása.

A főpolgármester elmondta, hogy az egykori gázgyári hotel két éve üresen állt, a használatba adás előtt felújították egyebek mellett a fűtési rendszerét, az elektromos hálózatát és a liftjeit.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antifreemaison, 2013.10.29 22:02

Jó ötlet ,csak ne a békés polgárok ellen lépjenek fel ,hanem a bűnözők ellen ,a megélhetésiek ellen is !!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html