Mai szemmel nézve rosszul járt a devizahiteles, mert most ugyanannak a lakásnak a bérleti díja alacsonyabb, mint a devizahiteles törlesztő részlete. 2007-ben ez még máshogy nézett ki, akkor egyértelműen a devizahitel volt olcsóbb és a bérleti díj volt magasabb. A bérleti díjjak csökkentek az elmúlt 2-3 évben- fejti ki Déry Attila.

A devizahitel persze nem csak a kedvező fizetési feltételek miatt volt népszerű,  Magyarországon sokkal jobban szeretjük tulajdonolni az otthonként használt ingatlant, mint például bérelni. A fejlett országokban ez éppen fordítva van. Mindazonáltal Déry Attila szerint a devizahitelek okozta válság összességében élénkítheti a bérlakás piacot.

A bérlakás azonban sok esetben csak kényszermegoldás. A szakértő számára is kérdés, hogy a hektikus gazdasági és árfolyamváltozások megszűntével az emberek miként értékelik a bérlakáspiacot. Most azonban nagyon nehéz megmondani, hogy az árfolyamok hogyan fognak alakulni. HA rövidtávon nem is, de középtávon valamilyen javulás mindenképpen várható - hangsúlyozza az elemző.