Offshore ingatlanmutyit szimatolnak a Józsefvárosban (frissítve)

A VIII. kerület, Auróra utcai rendelőt felújító és a Trefort utcai Hunyady-palotát csütörtökön, csökkentett áron megszerző üzleti kör tulajdonosai rejtőzködnek, az uruguayi referencia-kórházuk pedig fantomizálódott - írja közleményében PM. A Józsefvárosi Önkormányzat szerint nincs offshore-ügy a kerületben.
Napi.hu, 2015. december 5. szombat, 19:07
Fotó: Napi.hu

A fideszes Kocsis Máté vezette Józsefvárosi Önkormányzat csütörtöki határozatával eladott egy 4200 négyzetméteres, önkormányzati tulajdonú palotanegyedi ingatlant annak a Georosco Hotel Kft.-nek, amelynek korábban elővásárlási jogot biztosított (s amellyel az MSZP-SZDSZ-es kerületvezetés még 2006-ban kezdett üzletelni).

A Georosco tulajdonosa a Borzován János, Rogán Antal udvari szállítójának érdekkörébe tartozó uruguayi Bau R.S.I. SA és az EU-Line Építőipari Zrt.; az utóbbi cég a ma átadott, Auróra utcai rendelő méregdrága felújításában (1,5 milliárd forintból) is érdekelt. A pályázatban megadott uruguayi referencia-kórházuknak viszont nem találni nyomát - írja közleményében a Párbeszéd Magyarországért Párt (PM).

A Trefort utcai ügylet kapcsán az offshore-gyanús cég képviselője "büntetőjogi felelőssége tudatában" nyilatkozott róla, hogy vállalata átlátható. A testületi ülésen feltett kérdésemre Sára Botond alpolgármester nem volt hajlandó megnevezni a tényleges tulajdonost - írja Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő a közleményben.

A PM első lépésben a Fővárosi Kormányhivatalhoz és az uniós források pályáztatásáért felelős Irányító Hatósághoz fordul, hogy indítsanak vizsgálatot, illetve törvényességi ellenőrzést.

Frissítve! Reagált a Józsefvárosi Önkormányzat

"Erőss Gábor, a PM józsefvárosi képviselője megint hazudik. Józsefváros nem gabalyodott semmiféle offshore céghálóba. Erőss Gábor állításával szemben az önkormányzat a Trefort utca 3. szám alatti ingatlant törvényes és szabályos módon, nyílt pályázaton értékesítette. Hazugság az is, hogy mindezt csökkentett áron tette volna, piaci forgalmi értéken került eladásra az egy évtizede jogvitás ingatlan. Bármennyire is erőlködik Erőss úr, az ingatlant megvásárló cég Magyarországon adózik, a törvények alapján átlátható szervezetnek minősül. A képviselő úr a témában feltett minden kérdésére részletes választ kapott, melyet a képviselő-testületi ülésen készült felvétel is bizonyít. Megkérjük Erőss Gábort, hogy ne hazudozzon, ne sumákoljon, és ne csapja be a közvéleményt!" - reagált a PM felvetéseire szombat esti közleményében Sára Botond alpolgármester.

A Trefort utca 3-5. szám alatti Hunyady-palota eladásának offshore gyanús ügyei 2006-ig nyúlnak vissza.

A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy Georosco Hotel Kft. többségi tulajdonosa az Uruguayban bejegyzett Bau R.S.I. SA.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.12.06 14:19

Sára/Kocsics Ne Hazudj!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BPartner, 2015.12.06 13:25

Az önkormányzat és az ingatlan szavak egy mondatban mindig gyanakvást keltenek. Hogy éppen mit kap fel a média, teljesen mindegy, sajnos a lényegen nem változtat. Ellenőrizetlen és átláthatatlan folyamatokról beszélünk, amiben attól még nincs igaza senkinek, mert állít valamit. A ráutaló magatartás, már sokkal beszédesebb tud lenni, hogy ne csak fantomizáljunk :)

Ruzsik Dezső
BPartner Zrt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html