A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Rába folyó Sárvár alatti szakaszán a másodrendű árvízvédelmi vonal hossza 2062 méter, a töltésépítés földmunkája pedig 23 400 köbmétert tesz ki. A Rábcán 4 zsilipet kell átépíteni, a földmunka pedig 22 ezer köbméter.

Az árvízvédelmi munkákat az európai uniós támogatású Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból (KEHOP) finanszírozzák. A nyertessel szeptember 23-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a Strabag Generálépítő Kft. 3 milliárd  486 millió, továbbá a Szabadics Zrt. 3 milliárd 111 millió forintos ajánlattal.

A Napi.hu 2019 szeptemberében írt arról, hogy a Tiszai árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésére kiírt közbeszerzést négy cég nyerte nettó 9 milliárd 839 millió forinttal. A nyertesek a Mészáros és Mészáros Kft., a Betonútépítő Zrt., a KE-Víz 21 Zrt. valamint a Kötiviép B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. voltak. A töltésmagasítást a Felső-Tiszán, a Tivadari híd feletti szakaszon, mintegy 22 kilométer hosszúságban kellett elvégezni.