Ökoirodaház épül Bel-Buda egyik legértékesebb foghíjtelkén

Bel-Buda egyik legértékesebb foghíjtelkén épül az Ecodome irodaház. A tíz éve üresen üresen álló foghíjtelken korábban egy romos ház állt, majd parkoló működött. Az avatás jövő nyáron lesz.
Szakonyi Péter, 2017. május 29. hétfő, 15:21
Fotó: Napi.hu

Négymilliárd forintos beruházással, gőzerővel épül az Ecodome irodaház. Krisztinaváros talán legértékesebb telkén ötemeletes, plusz két garázs szinttel kiegészített high-tech irodaház készül. A Naphegy lábánál levő épület ugyanis nem csupán energiatakarékos megoldásokat alkalmaz, de nagy zöldterületekkel és teraszokkal is rendelkezik majd. Egyik sem jellemzi a jelenleg kivitelezés alatt álló - és előkészületben levő - irodaépületeket.

Az 5500 négyzetméteres Ecodome három szintjére már  jórészt multinacionális cégekkel megkötött szerződések vannak - mondta el a Erdei Bálint beruházó B&L Estates Kft. vezetője - ami azt jelenti, hogy a ház 60 százalékát már kiadták.

Az öt irodaszint alatt egy 91 autó befogadására képes parkoló épül, a belső park mellett pedig egy éttermet is nyitnak majd. Az építkezést - amely jelenleg az alapozásnál és a garázsszinteknél tart -  a Swietelsky Kft. végzi. Az épület átadására jövő júliusban kerülhet sor.

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK