Az országos lefedettségű, Bergamo központú HGroup, a cégcsoport leányvállalatán, a Credipass-on keresztül közel 1.000 pénzügyi szakértővel Olaszország második legnagyobb hitelközvetítője hálózati méret alapján, azzal a jövőbeli céllal, hogy a 2022-es év során eléri az első helyezést. Az olasz cégcsoport jelentős biztosításközvetítési tevékenységgel is rendelkezik, valamint elkezdte felépíteni ingatlanközvetítői üzletágát is.

A HGroup cégértéke elérheti a 40-45 millió eurót, köszönhetően annak a korrigált árképzésnek, amelynek alapját az ez évi, tényleges pénzügyi eredmények, a 2022-2024-es időszak eredményalapú kifizetései, valamint a Put/Call opciók adják. A vételár első részletfizetésének összege 11,3 millió euró lesz az akvizíció lezárásakor.

A HGroup 2021-re becsült EBITDA-ja 4,5 millió euró (1,6 milliárd forint), a Duna House Group pénzügyi mutatószámával proforma konszolidálva pedig ez az érték elérheti a 11 millió eurót (4 milliárd forintot). A bővülő cégcsoport által közvetített hitelállomány együttesen meghaladhatja a 2 milliárd eurót (726 milliárd forintot), összesen pedig közel 5.000 hitel- és ingatlanközvetítő fog a cégcsoportnál tevékenykedni.

Az akvizícióhoz kapcsolódóan a Duna House Group további, legfeljebb 6 milliárd forint értékű NKP-kötvény kibocsátását fontolja meg pénzügyi helyzetének megerősítése céljából, a HGroup meglévő adósságának refinanszírozását, egyéb lehetséges akvizíciókat és a cégcsoport osztalékpolitikáját figyelembe véve. A tranzakciót azonban az újabb kötvénykibocsátás nélkül is le tudja zárni a Duna House Group.

„A mostani akvizíció egy rendkívül fontos mérföldkő a Duna House Group történetében, hiszen piaci jelenlétet biztosít számunkra Európa egyik legnagyobb országában, jelentősen növelve ezzel méretünket és profittermelő képességünket, miközben új lehetőségeket nyit meg számunkra a további terjeszkedésre a nyugat-európai piacokon. Egy lépéssel pedig közelebb kerülünk célunkhoz, hogy cégcsoportunk piacvezetővé váljon az európai lakossági ingatlan- és pénzügyi szolgáltatások területén” – nyilatkozta Guy Dymschiz, a Duna House Group társalapítója és társvezérigazgatója. „Miután szignifikáns növekedést értünk el a bevételünk és EBITDA mutatónk 2021-es szintjében, valamint az akvizíciók és az organikus növekedés révén már lengyelországi jelenlétünk is számottevően hozzájárult pénzügyi eredményességünkhöz, úgy éreztük, készen állunk a következő lépés megtételére célunk felé.”

Guy Dymschiz hozzátette: „Hiszünk abban, hogy a két cégcsoport együttes ereje, know-how-ja és képességei megteremtik azt a helyzetet, amikor az egy plusz egy felállás hárommal lesz egyenlő.”