Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Ács Rezső, a tolnai megyeszékhely Fidesz-KDNP-s polgármestere keddi sajtótájékoztatóján azzal indokolta a lépést, hogy Szekszárd a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került gazdaság újraindításához kíván segítséget nyújtani, elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak.

A város vezetője emlékeztetett arra is, hogy 2020 végén a helyi iparűzési adó alóli mentesség alsó határát egymillióról kétmillió forintra emelték, ami összhangban volt a később meghozott kormányzati intézkedésekkel.

A közlemény kitért arra az MTI szerint, hogy március végén mikro- és kisvállalkozók megsegítésére Szekszárdon újraindítási alapot hoztak létre, amelynek forrásaira pályázni lehet. A számlán eddig a képviselői tiszteletdíjak felére csökkentésével megmaradt, körülbelül ötmillió forint van. Ács Rezső a nagyobb vállalkozásokat arra kérte, hogy járuljanak hozzá az újraindítás költségeihez - tették hozzá. A pályázat szabályaira a helyi vállalkozói kerekasztal tesz majd javaslatot. A polgármester szerint év végéig megközelítően 100 millió forinttal tölthetik fel az alapot. Szekszárdon 4200 vállalkozás működik, amelyeket az önkormányzat eddigi döntéseivel mintegy 20 millió forinttal segített - közölte a városháza.