Osztalékot fizet az Appeninn

Az ingatlanpiac fellendülése, valamint a kedvező finanszírozási környezet egyaránt hatással volt az Appeninn Nyrt. harmadik negyedéves eredményére, így tovább javult a vállalat ingatlanjainak bérlői szerkezete, és jelentősen csökkentek a kamatráfordítások. A társaság az év első kilenc hónapját 3,4 millió eurós bevétel mellett 870 ezer eurós adózott eredménnyel zárta.
Napi.hu, 2016. november 24. csütörtök, 12:30
Fotó: Stocksnap

Számos kedvező folyamat befolyásolta a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Nyrt. harmadik negyedéves eredményét: a vállalat az ingatlanpiac fellendülése, illetve az irodapiacon tapasztalható fokozódó bérlői kereslet miatt a meglévő, valamint az új bérlőkkel a korábbiaknál magasabb bérleti díjak mellett köti, illetve újítja meg szerződéseit - olvasható a vállalat közleményében.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a következő időszakban az Appeninn tovább növelje bevételeit, rövidtávon ugyanakkor az új szerződések megkötésekor esedékes beruházások csökkentették az eredményt. Mindezek hatására az Appeninn az év első háromnegyed évében 3,43 millió euróra növelte (+2,1 százalék) árbevételét, ugyanakkor a harmadik negyedévben végrehajtott közel 100 ezer euró értékű beruházás miatt a társaság adózott eredménye a tavalyival lényegében megegyező, 870 ezer eurós szinten maradt.

A finanszírozási környezet javulását, és az egyre erősebb tárgyalási pozíciót mutatja, hogy az Appeninn folyamatosan kedvezőbb kondíciókkal újítja meg a csoport ingatlanjainak hitelszerződéseit. Ennek, és a banki hitelállomány tavalyi csökkenésének köszönhetően az első kilenc hónapban 24 százalékkal, 774 ezer euróra mérséklődött a társaság által fizetett kamatráfordítások összege. A 2016-os év eddigi mutatói alapján az Appeninn készpénztermelő képessége folyamatosan erősödik, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalat az idei évi eredményéből osztalékot fizessen részvényeseinek.

Az Appeninn az év első kilenc hónapjában 2.477 ezer euró értékben, 3 ingatlannal növelte ingatlanportfólióját, melyek minden esetben közel 99 százalékos kihasználtság mellett kerültek a vállalat birtokába, így a kezelt területek átlagos kihasználtsága továbbra is jóval a piaci átlagot meghaladva, 95 százalék felett áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK