Ötmilliárdból valósul meg a magyar expo pavilon

Bemutatták a milánói világkiállítás magyar pavilonjának koncepcióját, a pavilon 4,7 milliárd forintból valósul meg.
MTI, Napi.hu, 2014. május 27. kedd, 18:15
Fotó: Napi.hu

A megvalósíthatóság időbeni korlátai, valamint a nehezen tervezhető költségek miatt döntött úgy a 2015-as milánói világkiállításért felelős magyar kormánybiztos, hogy nem a látványterv-pályázaton győztes munkát valósítják meg, hanem a második helyezett alkotásból indulnak ki.

"Kikértem a hazai építész szakma legfontosabb fórumainak, független szakértőknek az álláspontját és figyelembe vettem a pályázók megvalósíthatósági tanulmányait. Az Alakor című pályamunka alapján létrejövő pavilon hangsúlyosan képviseli a Magyarország által képviselni kívánt tematikát, a múlt heti milánói bemutató kapcsán elismerően szólt róla az olasz sajtó és építész szakma" - hangsúlyozta Szőcs Géza a keddi budapesti sajtóbeszélgetésen.

A magyar pavilon 4,7 milliárd forintból valósul meg, ebből kevesebb mint 2 milliárd megy a tervezésre és a kivitelezésre, és több mint 2 milliárdot fordítanak a programokra és a fenntartásra.. A pavilont az Expo után Szombathelyen újra felépítik és a kreatív gazdaságfejlesztés szolgálatába állítják.

A magyar pavilonról és tervekről bővebben itt olvashat.

A pavilonra kiírt látványötlet-pályázat szakmai zsűrije a közönségszavazatok figyelembevételével még január közepén úgy döntött, A malom jeligével ellátott tervet tartja a legjobbnak. Ennek látványterve alább látható, a tervező Gettó Tamás és Hutter Ákos. Második lett az Alakor, Sárkány Sándor és Ertsey Attila által vezetett építészcsapat munkája.

A kép forrása: expomilano2015.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.05.27 18:48

A háttérhatalma a daliás 2/3istennek is parancsol! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html