Ingatlanhirdető portált indít az OTP Csoport. A vállalat által felvásárolt oldalak (Startlak.hu, Költözzbe.hu, Újotthon.hu) közül először a Startlak épül be az új portálba, amely az otpotthon.hu címen érhető el. A felvásárolt weboldalak látogatottsága az utóbbi fél évben megháromszorozódott, havonta már 4,4 millió alkalommal keresik fel a portálokat. Az új oldal elindításával az OTP Csoport az ingatlanhirdetési piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált.

Az otpotthon.hu indulása egy hosszú folyamat első lépése. A cél egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely az ingatlan adás-vétellel összefüggő teljes folyamaton keresztül támogatást nyújt az ügyfeleknek. 

„Az otpotthon.hu már az induláskor az ingatlanhirdetési piac egyik legnagyobb szereplőjeként támogatja az ügyfeleket az igényeiknek megfelelő ingatlanok megtalálásában, segít a vásárlásához szükséges hitel és állami támogatásokkal kapcsolatos tájékozódásban, illetve hasznos információkat nyújt az ingatlanpiaci aktualitásokról. A portált az indulást követően folyamatosan új szolgáltatásokkal fogjuk bővíteni, a hosszútávú célunk, hogy elérhető legyen szinte minden, otthonteremtéshez szükséges szolgáltatás” – mondta Lipták Zsuzsa, a vállalat ügyvezető igazgatója.

A hitelfelvételt tervező ingatlankeresők pontos információhoz juthatnak a lehetséges hitelkondíciókról. Lehetőségük van arra, hogy beállítsák, mennyi hitelt szeretnének felvenni és az oldalon található több mint százezer ingatlanhirdetés közül ez alapján is tudnak válogatni. Ezen kívül azt is ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e az állami támogatások felvételére.

Magánhirdetőknek három hirdetés ingyenes feltöltésére lesz lehetőségük. Az ingatlanirodákat egy könnyen kezelhető felület várja, ahol egyszerűen hozhatnak létre profilokat. A kínált ingatlanportfólió feltöltését is egyszerre meg tudják tenni a partnerek. Ezen kívül a regisztrált érdeklődők és hirdetők is az üzenetküldő rendszer segítségével telefonszám és e-mail cím megadása nélkül, biztonságosan tudnak üzenetet váltani egymással.