Palotát venne az állam a Várkert Bazár mellett

Ajánlatot tett a budai Várkert kioszkra az állam - írja a Magyar Idők.
portfolio.hu, Napi.hu, 2015. november 12. csütörtök, 10:04
Fotó: Napi.hu

A Várkert Bazár melletti, korábban kaszinóként is működő, mintegy kétezer négyzetméteres telken álló, 856 négyzetméteres, Ybl Miklós által tervezett neoreneszánsz palotáért csaknem kétmilliárd forintot ajánlott az állam, az izraeli tulajdonos azonban ennek dupláját, több mint négymilliárd forintot kér.

A lapnak nyilatkozó Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója örülne, ha végre rendeződnek az ingatlan sorsa, akár éttermet is létrehozhatnának benne, így a Várkert Bazár kiállítótermeit fogadások, kiállításmegnyitók esetén nem kellene ilyen célra használni. Az igazgató szerint egy itt működő vendéglátóhely már csak a Vár közelsége, és a páratlan látkép miatt is meg tudna élni, hasznot termelne.

Mindenesetre az önkormányzatot nem kereste meg eladási szándékával a tulajdonos, bár a lap információ a tulajdonos eladásra kínálja a  hirdette meg az épületet. Először 2008-ban hirdették meg az épületet több mint 4 milliárd 384 millió forintért, az ár azóta valamicskét csökkent, most 4 milliárd 85 millióért hirdetik az Ingatlan.com-on.

A Várkert-kioszk 1875-től 1882-ig épült Ybl Miklós tervei alapján, a Várkert Bazárral egy időben. A szabadon álló épület a királyi palotát vízzel ellátó szivattyúgépházat rejtette magában. A vizet a Dunából nyerték, majd tisztítás után két szivattyú segítségével nyomták fel a Várba. A gépház idővel elvesztette szerepét, az épület pedig a nagyközönség szórakoztatásában kapott kiemelkedő szerepet. A kis szivattyútelep az északi oldalon elegáns, lodzsás bejáratú kioszkkal egészült ki. 1905-ben kávéházként építették újjá, majd 1913-ban zenepavilonná alakították át. Negyven évig elegáns café-restaurantként üzemelt. Ekkor a kioszk előtt nagy kert volt tánctérrel, a teraszon zenekarral - írja a Magyar Idők.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.11.12 14:23

@Mercury:

Amekkorát te tévedsz!

Figyelj jól és olvassál:

"A Nemzeti Minimum programban emlegetett negyvenezer éhező gyerek egy 2008-as statisztika adatait használja, és az Orbán-kormány már felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort ? állítja Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója a Heti Válasznak adott interjúban. Szerinte emiatt Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben vett sokasága nem létezik, csak egyéni esetek vannak.

Hegedűs szerint a kormány azzal állította meg a gyermekéhezést, hogy az ingyenes óvodai-iskolai étkezés fejkvótáját folyamatosan emelték, és az már 650 forint fölött van. És azzal, hogy a kötelező óvoda korhatárát 5-ről 3 évre csökkentették, több gyereknek nyújtanak ellátást. És azzal is több gyerek jut ételhez, hogy az ingyenességre jogosító nettó jövedelemszintet megemelték, vagyis amely családokban 39 900 forintnál kevesebb jut egy főre fejenként, ott már ingyenes az étkezés.

Szerinte az is hozzájárult a gyermekéhezés felszámolásához, hogy a szülők tartós munkanélkülisége megszűnt, mert a közmunkaprogramban dolgoznak, és több pénzt visznek haza, mintha segélyből élnének.

Ha valaki mégis szegény gyereket lát, az nem a rendszerhiba, hanem emberi mulasztás vagy szülői felelőtlenség következménye ? állítja Hegedűs."
http://hvg.hu/itthon/20151112_Hegedus_Zsuzsa_Nem_letezik_az_ehezo_gyere

Csak azt nem mondd, hogy WTF!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2015.11.12 13:29

@Mercury:


én úgy tudom, hogy "csak" 3.3 millió
szóval nyugodtan lehet venni palotákat
állandóan, minta legfőbb érvet, a fogadásokat hallom, L. Simon is ezt mondogatja a várban a palota felújításával kapcsolatban, már annyian vannak, hogy lökdösik egymást a könyökükkel..(tőle idéztem)..nem inkább azon kéne elgondolkozni...hogy mennyien is vannak..is miért is??

de végül is belefér (nekik), hogy folyton saját kényelmüket szolgálják ki az általunk keservesen összetett adóforintokból, nem mindegy, milyen körülmények között zabálnak és b&szn@k be..persze azt is a mi pénzünkön
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.11.12 13:12

Nagyon szép, bájos kis épület.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mercury, 2015.11.12 12:23

Na, ezért van itt négymillió szegény.
Javaslom, hogy a felcsúti kisvasút menjen a palotáig!
Szégyen gyalázat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html