Itt az új panelprogram: már bővítik is a lakásokat

Új módon indulhat újra a panelházak felújítási programja. Egy kísérleti projektben nem csupán rendbe teszik, hanem bővítik is a lakásokat.
Komócsin Sándor, 2018. július 18. szerda, 08:41
Fotó: Shutterstock

Kísérleti jelleggel indul, de országosan is mintaprojektté válhat a József Attila-lakótelepen az első négyemeletes lakóház könnyűszerkezetes elemekkel tervezett kibővítése - tudta meg a Világgazdaság Szűcs Balázstól, Ferencváros főépítészétől.

A Napfény utcában kiválasztott lakóház közössége támogatja egy ötödik emelet ráépítését, amiért cserébe liftet és a lakásokhoz egy újabb szobát vagy egy teraszt kapnak.

A mintaprogram tervezési költségeit, 30 millió forintot a helyi önkormányzat állja. A bővítés költségeiért cserébe a finanszírozó egy teljes emeletnyi lakás építési jogát kapja, amelynek értékesítéséből juthat majd hozzá befektetett pénzéhez. Hamarosan kiderül, hogy a ferencvárosi fejlesztés megfelelő referencia-e a magántőke és az önkormányzat együttműködésére.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2018.07.18 09:04

De ha ez bejön, akkor mi lesz a lézerjanis hódmezővásárhelyi közpénzpazarlási panelprogrammal... akarom mondani mintaprojekttel?

Különben pénzügyileg miért ne jönne be?!

Bár megnézném utána hogy szeretnének parkolni a lakók...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html