Englert Róbert, az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta: a kiállítóhely a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) támogatásából és saját bevételekből fog gazdálkodni. Példaként a majdan étteremként funkcionáló B épület bérbeadásából származó bevételeket és a kiállítások jegybevételeit említette. A pályázat útján kiválasztott igazgató szerint a büdzsé megtervezése jelenleg is folyamatban van, ezért pontos számokat egyelőre nem akart mondani.

A korábban marketingkommunikációval, weboldalak tervezésével foglalkozó igazgató arról is beszélt, hogy feladatának elsősorban a designkultúra színvonalának emelését, a komoly érdeklődést kiváltó programok szervezését és az épület hasznosítását tartja. "Egy olyan találkozótermet is létre szeretnénk hozni, ahol a hazai designkultúra képviselői és a design iránt érdeklődő közönség találkozhat" - fogalmazott, tervei között megemlítve, hogy nyílt napokat, konferenciákat is fognak szervezni.

Nagy Anna kormányszóvivő szerint sokan úgy vélték, az épületre "már csak a bulldózer vár". "Hosszú évekig aludta Csipkerózsika-álmát az egykori buszpályaudvar" - fogalmazott a szóvivő, megemlítve, hogy a kormányváltás után a KIM úgy határozott, életet lehel az épületbe.

Az első kiállítás a Gombold újra! Divat a magyar című öltözéktervezési pályázat legjobb munkáit mutatja be.  A kiállítás a tervek szerint három hónapig lesz látható, a következő program már a Design Héthez fog kapcsolódni.

A design központ megalapítását még 2004-ben jelentette be az akkori kormány, az eredeti tervek szerint a műemléképület volt indulási részében kiállítások, könyvtár, irodahelyiségek kaptak volna helyet, a B épületbe cukrászdát, kávéházat, esetleg éttermet képzeltek el. A megnyitást 2006-ra tervezték, a felújítás akkorra el is készült, ám az épületet tervezési és kivitelezési problémák miatt nem lehetett átadni. A hiányosságok pótlására újabb beruházás indult, ám 2009-ben még az ideiglenes használatba vételi engedélyt sem kaphatta meg az egykori buszpályaudvar.

A történtek miatt 2010 januárjában hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt nyomozás indult a Design Terminál ügyében. Sajtóértesülések szerint az eredetileg 450 millió forintra tervezett beruházás végül több mint 900 millió forintba került. A kormányváltást követően a tulajdoni jogok a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től és a Magyar Szabadalmi Hivataltól átkerültek a KIM-hez, a szakmai felügyeleti szerv a Balassi Intézet, a KIM háttérintézménye lett.