Pénzhez és épületekhez jutnak a katolikusok

A Magyar Katolikus Egyháznak óvoda építésre több mint 67 milliárd forintot juttat a a kormány, továbbá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem két épületet - az egyik a volt rádió székház - kap, az ezekről szóló határozatok a Magyar Közlönyben jelentek meg.
Németh Géza, 2018. április 7. szombat, 15:04
Fotó: Napi.hu

Az óvoda építési program pontos végösszege 67 milliárd 348 millió forint.

Az idei költségvetésből, majd 2021-ig minden éves állami költségvetésből azonos összeghez, vagyis évenként 16 milliárd 837 millió forinthoz jut a Magyar Katolikus Egyház.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelenlegi széttagoltságának megszüntetésére két épületet kap az államtól. Az egyik a volt rádió székház, a Bródy Sándor utca 5-7. szám alatt, a másik pedig a Szentkirályi utca 27. szám alatt található.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Temerdek, 2018.04.10 15:16

@Turidani: Szerintem ez egy egyszerű politikai stratégia. Szeretnék növelni az egyházak szerepét az oktatában, de pl. a szociális szférában is (pl. idősek otthona, kábszeresek és alkoholisták rehabilitációja, stb.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Turidani, 2018.04.07 16:28

Nem értem.
Ha állami pénzből épül, akkor miért egyházi óvoda lesz?
De már azt sem értem, hogy ha az egyházi iskolák 100%-ban állami támogatásból működnek, akkor miért nem veszik azokat ugyanúgy állami kezelésbe, ahogy azt az önkormányzati iskolák esetében teszik?
Mi lenne, ha legalább az elemi logika szabályait nem hágná meg az Orbán-kormány?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html