Pörög az illegális bérlakás-kereskedelem

Intézményesített formában zajlik az önkormányzati lakások bérleti jogának törvénytelen értékesítése a világhálón - írta a Magyar Nemzet.
Napi.hu, 2014. április 24. csütörtök, 07:39
Fotó: Napi.hu

A lap szerint a jogokat több millió forintért árulják magánszemélyek és ingatlanirodák egyaránt. A kínálók formálisan ingatlancserét ajánlanak, de valójában készpénzt kérnek, s kihasználják a törvény adta kiskapukat. A bérleti jog értékesítése törvénytelen.

Az önkormányzati lakások bérbeadását a lakástörvény szabályozza, amely lakáscserét ugyan engedélyez az önkormányzati lakások esetében, azonban csak akkor, ha már ingatlannal rendelkezik a cserepartner - mondták a lapnak jogásoki. Arra nincs lehetőség a törvény szerint, hogy a bérleti jogot bárki értékesítse, ugyanis az személyhez kötött, s a legtöbbször szociális alapon biztosítják az önkormányzatok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ruler, 2014.04.24 11:00

@RonaGyuri: csak elírták. Nem "szociális alapon", hanem szocialista alapon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.04.24 07:53

Rég röhögtem ilyen jót: "Arra nincs lehetőség a törvény szerint, hogy a bérleti jogot bárki értékesítse, ugyanis az személyhez kötött, s a legtöbbször szociális alapon biztosítják az önkormányzatok.".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html