Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gárdonyi és hajdúszoboszlói üdülőitől szabadulna meg elsőként a Magyar Posta, az ingatlanokra augusztus végéig várja az ajánlatokat az állami vállalat - derül ki a cég oldalán elérhető pályázati felhívásokból. A két ingatlan közül a gárdonyi az értékesebb: a postás kemping közvetlenül a Velencei-tó partján fekszik, a telek területe 7 ezer négyzetméter, 36 darab faház és egy főépület található rajta. A Magyar Posta 150 millió forintot vár érte.

A Velencei-tó turizmusát jól ismerő forrásunk szerint ez nagyon kedvezményes ár, hiszen már viszonylag kevés Gárdonyban az ilyen nagy kiterjedésű, belterületi és vízparti telek. "A szépen felújított házak ára 30 millió forinttól indul. Akadnak új beruházások is, melyeknél a négyzetméterár 500-900 ezer forint között mozog, elhelyezkedéstől és minőségtől függően. Az elmúlt egy évben 10 százalékos mértékben növekedett a lakosság száma Gárdonyban és Agárdon" - írta a Világgazdaság.

A hajdúszoboszlói üdülő jóval kisebb, de sokkal jobb állapotban van: a háromszintes épületet 2006-ban újították fel. A 460 négyzetméteres épületért 94 millió forintot remél a Magyar Posta. Fő előnye az elhelyezkedése, hiszen az élményfürdő csak néhány percre található. A Napi.hu korábban megírta: nem csak az Üllői úti 114-116. szám alatt található hat épületét értékesítené az állami vállalat, hanem a debreceni és a balatonalmádi üdülőjén kívül az összes többi üdülőjét szerte az országban.

A társaságnak van ilyen ingatlana többek között Siófokon, Balatonfüreden, Balatonkenesén, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Harkányban, Mátraházán és Zalakaroson is. Szakszervezeti forrásaink szerint az üdülővagyon értékesítése volt a fedezete a legutóbbi béremeléseknek. A Posta indoklása szerint az alacsony kihasználtságú, magas fenntartási költségű üdülők értékesítésére a bérfejlesztések miatt van szükség.