Az utóbbi hetekben kosaras emelőkből vizsgálták meg a több mint 67 ezer néző befogadására képes, 190 milliárd forintból felépített létesítmény külső, több száz kilós betonelemekből összeállított borítását. A vizsgálat különösen az egykori Népstadion formavilágát idéző lépcsőházak homlokzatát érintette.

A 24.hu információi szerint a stadion intenzív felülvizsgálatát az magyarázza, hogy az egyik lépcsőházi homlokzatról lezuhant egy betondarab, ám ezt a Nemzeti Sportközpontok cáfolta.

Bár a labdarúgó Európa-bajnokságot egy évvel, 2021 nyarára elhalasztották, június óta tudható, hogy szeptember 24-én a Puskás Aréna lesz a helyszíne az Európai Szuperkupa-döntőnek, amelyen a Bayern München és a Sevilla találkozik - a tervek szerint 20 ezer nőző előtt.

A Puskás Aréna üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok szerint csak tervszerűen végrehajtott garanciális felülvizsgálatról van szó. A tájékoztatás szerint a javítások a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat rendszerére vonatkoznak.

A feltárt problémák listája:

  • három burkolóelemnél a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,
  • több rögzítő-konzolnál helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,
  • több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,
  • 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,
  • több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

A javítás minden költsége - a jótállás részeként - a kivitelezőt terheli, plusz az arénaépítés kivitelezés fővállalkozója a Magyar Építő-ZÁÉV páros volt.