Az első negyedévben a teljes bérlői kereslet 118 ezer négyzetméter volt, ami 46 százalékkal meghaladta a 2015-ös utolsó negyedévét. A kereslet 73 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki, míg az új tranzakciók részaránya 13 százalék, a bővüléseké pedig csupán 4 százalék volt.

Előbérleti szerződést illetve BTS (built-to-suit - speciális bérlői igényeknek megfelelően kialakított ingatlan) megállapodást 12 ezer négyzetméterre regisztrált a BIEF, ami a teljes kereslet 10 százaléka.

2016 első negyedévében a BIEF összesen 27 tranzakcióról értesült, melyből 4 haladta meg a 10 ezer négyzetmétert, ezek mindegyike szerződéshosszabbítás volt. Az átlagos tranzakcióméret 4,4 ezer négyzetméter volt, ez 14 százalékkal kisebb az előző negyedévinél.

A bérleti szerződések 97 százalékát logisztikai parkok területeire kötötték, átlagosan 5,2 ezer négyzetméterre. Az üresedési ráta 8,6 százalékra csökkent, jelenleg összesen 162 ezer négyzetméter terület áll üresen és csupán 3 ingatlanban van 10 ezer négyzetméter feletti bérbe adható terület.

A negyedév során a nettó abszorpció volumene 22,6 ezer négyzetmétert tett ki, ami közel azonos a tavalyi év negyedéves átlagával.