Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az ipariingatlan- és üzletipark-fejlesztéssel és létesítménykezeléssel foglalkozó Goodman-csoport május 15-én sajtótájékoztatón ismertette a kelet-közép-európai piacra vonatkozó fejlesztési terveit. A térség lendületes gazdasági növekedése, magas fogyasztói költése és még mindig fejlődő ipari tevékenysége miatt jelentős növekedési lehetőségeket látnak a régióban. A magas minőségű raktárterületek iránti kereslet meghaladja a kínálatot, a munkaerő nyugat-európai összehasonlításban is versenyképes, a jogrendszerek megbízhatók és átláthatók. A régió kitűnő földrajzi helyzete szintén előnyt jelent.

Kelet-közép-európai fejlesztéseiket Budapestről fogják irányítani, s számítanak rá, hogy az ország stratégiai elhelyezkedése, a logisztikai folyosók és a hét szomszédos ország miatt hosszú távon vonzó közép-európai központ és működési kiindulópont lesz a régióban.

Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában a színvonalas raktárakra helyezik a hangsúlyt. Jelenleg egy 22 000 négyzetméter alapterületű raktárat fejlesztenek Gyálon, amely 2009 első negyedévétől áll majd a bérlők rendelkezésére. A csoport Kecskeméten 44 ezer négyzetméternyi földterületet vásárolt a kecskeméti logisztikai parkban és 20 ezer négyzetmétert a meglévő logisztikai park mellett, hogy ott egy új, 10 ezer négyzetméteres built-to-suit raktárat építsen.