A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Miniszterelnökség közölte a Közbeszerzési Értesítőben. A közlemény két ajánlattevőt említ, de a másik nevét nem közli. A WHB sikert sikerre halmoz a közbeszerzéseken, egyebek mellett részt vesz a Budai vár és az Operaház felújításában, a Millenáris mélygarázs és park kialakításában.

A palotaegyüttes új tulajdonosa a református egyház, az üzemeltetője pedig a reformátusok Károli Gáspár Református Egyeteme lesz. Az épületet az állam ingyen adja az egyháznak, a felújítás költségeit állja.

Az egyetem birtokában van a Reviczky utca 4. szám alatti épület, amely szomszédos a felújítandóval, így a két épület első emeletén - a csatlakozó tűzfalakon - átjárás lesz a két épület között.

A telek területe 2972 négyzetméter, a hat szintes épület nettó alapterülete pedig a felújítás után 7721 négyzetméter lesz. Az épület műemléki környezetben helyezkedik el és a metró védelmi zónájába esik.

A Reviczky utcai szárny utcai homlokzati fala és a lépcsőház - a földszint plusz az első emelet magasságában - megtartásra, az épület többi része elbontásra, majd újra építésre kerül. A Múzeum utcai szárnynak elbontják a tetejét, valamint a nem teherhordó falait és kibontásra kerül a belső udvar is.

A szerződést a Miniszterelnökség a nyertesekkel november 22-én megkötötte.