BUX
39138

Regionális elosztóközpontot nyit Üllőn az Oriflame

Augusztusban költözik az Oriflame a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ második ütemébe. A 16 ezer négyzetméteres csarnokban a vezető svéd kozmetikai cég 7 országot kiszolgáló közép-európai elosztó központját alakítják ki.

NAPI, 2010. február 15. hétfő, 12:00

Török Zsombor, a Goodman Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős regionális igazgatója a Napinak elmondta, egy éve tárgyalnak a vezető svéd kozmetikai gyárral, a megállapodást két hete sikerült tető alá hozni. Az Oriflame hosszú távra kötelezte el magát, mint Török fogalmazott, a futamidő 7 év pluszos, a bérleti díj pedig piaci, ez 3,5 eurós nagyságrendet jelent négyzetméterenként, havonta. A 16 ezer négyzetméter alapterületű raktáron kívül ezer négyzetméter irodaterületet is kialakítanak, ennek 9-10 euró lesz a bérleti díja. A beruházás értéke mintegy 2,5 milliárd forint, amelyet a Goodman csoport készpénzállományából finanszíroznak.

A logisztikai központokat és üzleti parkokat fejlesztő globális ingatlancsoport, a Goodman üllői projektjének első, mintegy 27 ezer négyzetméteres ütemét a tavalyi év végén adták át, bérlője a Rossmann Magyarország kft. A második fázis teljes egészében az Oriflame Hungary Kft. igényei szerint épül, amely 7 országot kiszolgáló közép-európai disztribúciós központját telepíti az új létesítménybe. Az építés generálkivitelezői feladataival az első ütemhez hasonlóan ismét a Market Építő Zrt-t bízta meg a fejlesztő. Az építkezés két hete elkezdődött és a tervek szerint nyár végére fejeződhet be.

A Goodman Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el. Mindössze 5 kilométerre található a ferihegyi repülőtér, a helyi vasúti terminál pedig csupán 800 méterre. Az M0 körgyűrű és a közvetlen közelben lévő M4 autópálya kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít a főváros és az ország távolabbi területei felé.

A több ütemben megépülő logisztikai központ további jelentős fejlesztési potenciállal bír: befejezése után mintegy 155 ezer négyzetméternyi, egyedi igényekre szabható raktárterület, valamint iroda áll majd rendelkezésre.