Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Eucharisztikus világkongresszus, más néven Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata. Az eseményt Budapesten tartják majd szeptember 5 és 12 között. A kongresszus a kormány számára kiemelten fontos esemény, ahol idén Ferenc pápa is meg fog jelenni - írja a mérce.hu.

Ahogyan a Budapesti Műszaki Egyetem is írja oldalán: „a budapesti egyetemek egy része, köztük a BME is, a fenntartóval egyeztetve kollégiumi szálláshelyek biztosításával vesz részt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sikeres lebonyolításában”.

A szálláshelyeket a NEK teljes időtartamára biztosítják, ám a kollégiumok átadása, kiürítése, takarítása, előkészítése is igénybe vehet pár napot. Az esemény lezárulta után ütemezetten költöznek be azok a diákok, akik a szokásos pályázati rendben kollégiumi férőhelyet nyertek el.

A BME kollégiumaiba így hivatalosan leghamarabb szeptember 12-én lehet beköltözni, a fenntartó a diákok számára azt ajánlja, hogy félév eleji beköltözésnél csak a feltétlenül szükséges felszereléseket, eszközöket hozzák magukkal a kollégiumba.

A BME kb. 2000 fő NEK résztvevő számára biztosít szállást, amely a Kármán Tódor és a Schönherz kollégiumok kivételével a többi kollégiumot érinti. Az ELTE 2200 vendégnek fog szálláshelyet biztosítani, előreláthatóan az Ajtósi Dürer sori, Damjanich utcai és Kőrösi Csoma Sándor kollégiuma vesz részt a programban, amely mintegy 700 ELTE-s diák beköltözési időpontjára lesz hatással.

A honlap szerint az egyetemi Hallgatói Önkormányzat bevonásával igyekeznek egy olyan rendszert kidolgozni, amely segítségével azok a hallgatók is elhelyezést kaphatnak, akiknek halaszthatatlan egyetemi elfoglaltságaik vannak, illetve akiknek ezt a szociális és családi körülményeik indokolttá teszik.

Hozzáteszik: a jelenléti oktatás miatt a fent említett időszak nem számít igazolatlan hiányzásnak, illetve elengedik a szeptemberi kollégiumi díjat is. A BME közleményéből nem derül ki, a késleltetett beköltözés hogyan érinti az órai hiányzásokat.