Új támogatást oszt a főváros - sokaknak segíthetnek

Több év után újraindítja a lakásrezsi támogatási programját a fővárosi önkormányzat. Ezzel Karácsony Gergely a főpolgármesteri programjában tett vállalását is teljesíti. A támogatás július elsejétől igényelhető.
Domokos Erika, 2020. július 1. szerda, 16:38
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

Az elmúlt évtizedben jelentősen csökkentek a lakásfenntartási nehézségekkel küzdő budapestiek támogatására fordított közkiadások, és a támogatásban részesülő háztartások száma is jelentősen csökkent. Karácsony Gergely főpolgármesteri programjában vállalta annak a fővárosi rezsitámogatási rendszernek az újraindítását, amely korábban - a támogatások 2012-2013-as felfüggesztéséig - rászoruló budapesti családok tízezreinek nyújtott segítséget - írja közleményében a fővárosi önkormányzat.

A fővárosi lakásrezsi támogatás újraindításával a rászoruló háztartások lakásfenntartási nehézségeinek enyhítésében és hátralékhalmozás megelőzésében kívánnak segíteni.

A távhő- vagy a víz-, csatorna- és szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 000 forint összegű támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek - szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő - védendő fogyasztónak minősülnek, és a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését igazolják.

A támogatás július 1-jétől igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin. A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat a Hálózat Alapítvány látja el. Minderről részletes tájékoztatás az alapítvány honlapján érhető el - olvasható a budapest.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.01 18:13

Lakásrezsi támogatás rendben, rezsicsökkentés az probléma. -))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html