Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt évtizedben jelentősen csökkentek a lakásfenntartási nehézségekkel küzdő budapestiek támogatására fordított közkiadások, és a támogatásban részesülő háztartások száma is jelentősen csökkent. Karácsony Gergely főpolgármesteri programjában vállalta annak a fővárosi rezsitámogatási rendszernek az újraindítását, amely korábban - a támogatások 2012-2013-as felfüggesztéséig - rászoruló budapesti családok tízezreinek nyújtott segítséget - írja közleményében a fővárosi önkormányzat.

A fővárosi lakásrezsi támogatás újraindításával a rászoruló háztartások lakásfenntartási nehézségeinek enyhítésében és hátralékhalmozás megelőzésében kívánnak segíteni.

A távhő- vagy a víz-, csatorna- és szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 000 forint összegű támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek - szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő - védendő fogyasztónak minősülnek, és a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését igazolják.

A támogatás július 1-jétől igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin. A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat a Hálózat Alapítvány látja el. Minderről részletes tájékoztatás az alapítvány honlapján érhető el - olvasható a budapest.hu-n.