Robbanásszerűen nő a lakáspiac

Júniusban országosan csaknem 12 ezer ingatlan cserélt gazdát a Duna House (DH) havi tranzakciószám becslése szerint.
Napi.hu, 2016. július 1. péntek, 10:47
Fotó: Napi.hu

Közel 12 ezer ingatlan cserélt gazdát a múlt hónapban országszerte a DH becslése szerint, amely csupán 2 százalékkal marad el az egy évvel ezelőtti júniustól, viszont 38 százalékkal felülmúlja a két évvel ezelőtti adatot - közölte a DH.

Figyelembe véve az - ingatlanközvetítő által szintén mért - idei keresleti adatok trendszerű csökkenését elmondható, hogy jelen piaci környezetben a komoly vásárlási szándékkal érdeklődők uralják a vételi oldalt.

Az idei első félévben a becslés alapján 69,5 ezer adás-vétel zajlott országszerte. Egy éve ugyanebben az intervallumban 68,3 ezer tranzakciót mértek a közvetítő piacelemzői. 2014 első félévében, az új trendforduló előtti időszakban még 46 ezret sem ért el a forgalom, vagyis azóta másfélszeresére nőtt a piac.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BPartner, 2016.07.01 15:45

A cikk címéből hiányzik a kérdőjel szerintünk. Megszokhattuk már, hogy egy hírben mindig a lényeg nem hír:

Eddig az adásvételek száma nagyjából annyi, mint a tavalyi. Valamennyivel biztosan több lakást fognak eladni 2016-ban, de elveszítette a dinamikáját a lakáspiac 2015-höz képest. Az előbbi évekhez hasonlítani a számokat elég erőltetett és egyben hiteltelen is.

Ruzsik Dezső
Ingatlanműhely
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html