Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületek építése 27,5, az egyéb építményeké 43,1 százalékkal. Az épületek építésének bővülése elsősorban ipari beruházásoknak, kisebb mértékben egészségügyi épületeken végzett munkáknak köszönhető, míg az egyéb építmények esetén a korábbi hónapokhoz hasonlóan vasút-felújítási és útépítési munkák, valamint közműfejlesztések eredménye. Szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építése 1,4 százalékkal, az egyéb építményeké 2,5 százalékkal haladta meg a 2014. februárit.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése - az épületépítési projekt szervezése és az épületek szerkezetépítése - márciusban 31,1 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbi, alacsony bázisnál. Az egyéb építmények ágazat  48,4 százalékkal emelkedett. Az építőipar  több mint kétötödét adó speciális szaképítés ágazat  26,5 százalékkal nőtt 2013 márciusához képest.

A 2014. márciusban kötött új szerződések volumene 19,2 százalékkal magasabb volt az előző év azonos időszakinál. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene 26,9 százalékkal nőtt. Az emelkedés néhány nagy értékű szerződésnek köszöntető, tudományos célú létesítmény mellett ipari és kereskedelmi épületekre kötöttek szerződést. Az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződések volumene 14,1 százalékkal haladta meg az előző évit. A márciusi bővülést útépítésekre, vasútfejlesztésre és közműépítésekre kötött nagy értékű szerződések eredményezték.

Az építőipari vállalkozások 2014. március végi szerződésállományának volumene 62 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 11,8 százalékkal kisebb, az egyéb építményeké 90,3 százalékkal volt magasabb, mint 2013 márciusában.