Semjén Zsolt ismerőse is olcsón bérel a Várban

Nem csupán Lázár János volt miniszter vadásztársa, hanem Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jó ismerőse is feltűnően olcsón bérel ingatlant a Várnegyedben.
Komócsin Sándor, 2019. február 26. kedd, 09:22
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Habsburg-Lotharingiai Mihály főhercegen, Lázár János vadásztársán kívül Halmágyi-Takács István, a Safari Club elnöke is a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában jutott hozzá egy eredetileg 84 négyzetméteres, majd 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakáshoz, amiért az önkormányzat tájékoztatása szerint kevesebb mint 64 ezer forintot fizet havonta - írja a 24.hu.

A Safari Club az elmúlt években többször is bekerült a hírekbe. A vadászati világszervezet 2016-ban Las Vegasban Az Év nemzetközi törvényhozója díjjal tüntette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest. Az állami hírügynökség szerint Semjén a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért vehette át az elismerést.

Ezt megelőzően Halmágyi-Takács István mint a Safari Club International Közép-magyarországi Egyesületének elnöke személyesen tüntette ki a kormányfő helyettestét, ez alkalomból tiszteletbeli tagságot is kapott Semjén a szervezetben. A KDNP elnöke 2018-ban a Parlamentben látta vendégül a világszervezet vezetőjét, amiről videó és készült.

Az Országház utcában található két felújított műemléképület önkormányzati lakásainak adatait Veres Dávid, az I. kerület független önkormányzati képviselője kérte ki. Az pedig a közhiteles cégadatbázis adataiból derült ki, hogy Habsburg-Lotharingiai Mihály főhercegnek és Halmágyi-Takács Istvánnak is itt van a lakcíme, tehát szomszédok.

HOZZÁSZÓLÁSOK