Sikerduó nyert milliárdos tendert Győrben

A Paár Attila tulajdonában lévő West Hungária Bau Kft. és az Opus Nyrt. révén Mészáros Lőrinc befolyása alá került Euro Generál Zrt. nyerte meg a Győrben felépítendő Árpád parkolóházra és balett-teremre kiírt közbeszerzést, nettó 1 milliárd 674 millió forinttal.
Németh Géza, 2017. november 30. csütörtök, 19:11
Fotó: Shutterstock

Az eredményt az ajánlatkérő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

A becsült ellenérték a véglegesnél több, nettó 1 milliárd 784 millió forint volt. A beruházást az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) finanszírozza.

A WHB és a Mészáros-cégek gyümölcsöző együttműködéséről itt olvashat bővebben. A győri székhelyű Euro General Zrt.-ben az Opusnak (korábbi neve: Opimus) 50 százalékos részesedése van.

Az épületben nyitott gépjárműtároló és a Győri Balett számára egy balett terem lesz. A pince, plusz ötszintes épületben 205 autó kap parkolóhelyet, lesz 6 elektromos töltő, továbbá külön parkoló a motorkerékpároknak és kerékpártároló is. A balett stúdió 453, míg a balett terem és az ezekhez tartozó kiszolgáló létesítmények 223 négyzetmétert foglal el. Az épület teteje zöld tetőnek lesz kialakítva.

Az ajánlatkérő a nyertesekkel november 13-án kötötte meg a szerződést.

Indult még a tenderen a győri FK System Építő Kft., a miskolci Zeron Zrt. és a zalaegerszegi székhelyű ZÁÉV Építőipari Zrt. is.

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK