Az etesi nő 2014. január 1. és 2019. március 1. napja között egy salgótarjáni társasház képviselője volt, a feladatai közé tartozott a házat érintő költségek, javítások közös költségből történő kifizetése is - írja az ügyről a Nógrád Megyei Főügyészség közleményében.

Teendőinek ellátásakor a társasház készpénzállományának kezelésével és a dokumentumok vezetésével kapcsolatban több kötelezettségének nem tett eleget, a társasház köztartozásait csak részben teljesítette, a pénz egy részét saját magára költötte, a házon elvégzett javítási munkálatokért pedig nem visszakövethető módon fizetett.

A ház készpénze 2018-ra teljesen elfogyott

A társasház 2018-ban nem rendelkezett készpénzzel: a közös képviselő a papíron meglévő 2 694 191 forintot részben jogtalanul eltulajdonította, részben azzal sajátjaként rendelkezett.

A hiányosságokat és a felhalmozott köztartozásokat észre véve a társasház lakói 2019. március 1-jével felmondtak a közös képviselőnek, aki a megbízatásának átadásakor a társasház iratait hiányosan adta át az új képviselőnek, a rábízott készpénzzel pedig nem tudott elszámolni.

Sikkasztás miatt felelhet a bíróságon

Az ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat vele szemben, indítványozva, hogy a Salgótarjáni Járásbíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést vele szemben, valamint a fizettesse meg vele a társasház kárát is - olvasható a közleményben.