Sok lakást vennének, de nincs elég

A januári visszaesés után februárban a várakozásokat jóval meghaladó mértékben nőtt a folyamatban lévő használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. március 21. szerda, 17:53
Fotó: Napi.hu

Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége, a National Association of Realtors (NAR) szerdán közölte, hogy az aláírt szerződések száma alapján februárban éves szintre kivetítve 3 százalékkal, 5,54 millióra nőtt az értékesítés. Az elemzők csupán enyhe, 0,5 százalékos emelkedésre számítottak.

Szakértők hangsúlyozzák, hogy a forgalom még erőteljesebb növekedésének gátat vet a megfelelő kínálat hiánya. Az ennek következtében emelkedő lakásárak és a jelzáloghitelek drágulása miatt főleg az első ízben saját otthont vásárolni akarók egy része kiszorul a piacról.

A NAR minden hónapban közzéteszi a folyamatban levő lakásértékesítések statisztikáját, amely a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számát mutatja. A tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést. A teljes lakásforgalom mintegy 90 százalékát a használtlakás-forgalom teszi ki - írta az MTI.

A kép forrása: StockSnap.

HOZZÁSZÓLÁSOK