Sokba kerül az NGM Várba költöztetése

Három tételben, csaknem 20 milliárd forintot irányzott elő a kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium budai Várnegyedben történő elhelyezésére - az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2016. december 13. kedd, 16:45
Fotó: Napi.hu

Még tavaly novemberben döntött a kormány arról, hogy a belügyi, valamint a nemzetgazdaságii tárca is a Budai várba költözik. Az utóbbi a  Szentháromság tér 6. szám alatti egykori pénzügyminisztériumi épületét kapta meg.

A mostani határozat első tétele az új székhely kialakítására és a költöztetés költségére 3 milliárd 885 millió forintot irányoz elő, még az idei költségvetés Miniszterelnökség fejezetéből.

Második tételként a  jelenleg ott működő Magyar Nemzeti Levéltár elköltöztetésére adott a kormány 246,2 millió forintot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma jövő évi büdzséjéből.

Végül a Szentháromság téri épület beruházására irányzott elő a kormány a 2018-as költségvetésből 15 milliárd 14 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.12.14 10:50

Ennek a pénznek ezer más helye lenne. Agyonadóztatott gazdaság, és az adókat ilyen rongyrázásra költik el, ahelyett, hogy a cégeknél hagynák, hogy beruházhassanak, fejlesszenek, munkahelyeket teremtsenek, magasabb bért fizethessenek, stb. :-((
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html