Átadták a kiemelt kormányzati beruházásként megvalósult, négycsillagos Hungarikum Hotelt pénteken a Lakiteleki Népfőiskola területén – írja az MTI. Az eseményen Lezsák Sándor, a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: a Hungarikum Hotel 79 szobás superior szálloda, a népfőiskola és Lakitelek ékköve.

A mintegy 8 milliárd forintos állami támogatásból 2 év alatt felépült szálloda 80 új munkahelyet teremtett. A Hungarikum Liget mintegy 40 létesítményének működtetéséről, fenntartásáról közel 300 fős csapat gondoskodik.

Az új épületet egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte. A komplexum szokatlan formája ölelő kart jelképez és nem csak formájában, hanem tartalmában is megjeleníti a magyar értékeket, a nemzet csúcsteljesítményeit – mondta Lezsákné Sütő Gabriella. A szobák egy-egy hungarikumról kapták nevüket.

Jövőbeni szándékaik egyike a gyógyszálló minősítés megszerzése, és 2023-ban várhatóan egy új, 1000 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok is elkészül a hotel közelében. Érdekesség, hogy hamarosan TB-támogatott betegek számára is igénybe vehető lesz a szálloda.

A 26 hektáros Hungarikum Liget minden létesítményét termálvízzel fűtik és terveik között szerepel a területen egy napelempark kialakítása is.