Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Unionnak 2017-ben több, mint 4000 lakásbiztosítási szerződést érintő viharkára volt. Ezekre a károkra mintegy 200 millió forint kárt fizettek ki tavaly.

A közlemény szerint a vihar okozta károk 20 százaléka meghaladta a 100 ezer forintot.

A lakások tulajdonosai a viharkárok közül a villámcsapást tartják a leginkább problémásnak: a válaszadók 57 százaléka tart ettől, 51 százaléka a beázástól a tetőn keresztül, 44 százalék a jégveréstől, 27 százalék a nyílászárón át történő beázástól, 20 százalék a fakidőléstől tart leginkább.

A felmérés szerint az elmúlt években jelentősen megnőtt a villámcsapások okozta károk száma, a piaci adatok alapján tavaly nyáron 104 ezer viharkárt jelentettek be, több mint 40 százalékát okozta villámcsapás. Ezek döntő részét nem az épületbe csapó villám idézte elő, hanem az elektromos vezetékekben keletkező túlfeszültség következményeként fellépő meghibásodás.

Túlfeszültségvédős elosztót a lakosság 20-25 százaléka használ csupán, döntő többségük is legfeljebb a számítógépeket és a szórakoztató elektronikai eszközöket védi, az egyéb háztartási eszközök vagy éppen a klímaberendezés csak elvétve kap ilyen védelmet.

A hazai biztosítási piac felső harmadába tartozó Union Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja. A Vienna Insurance Group (VIG) vezető biztosítási szakértő Ausztriában és Közép- és Kelet-Európában, 25 országban 50 társaság alkotja a vállalatcsoportot. A Vienna Insurance Group 25 000 dolgozóval rendelkezik napjainkban.

Ez év április 1-jével Union Biztosító néven egyesült a Vienna Insurance Group három biztosítótársasága: az Union Biztosító, az Erste Biztosító és a Vienna Life Biztosító. A három cég összesített díjbevétele 2017-ben elérte a 76,4 milliárd forintot, adózott eredményük pedig 1,64 milliárd forintot tett ki.

A fotó forrása: Shutterstock.