Szenved a magas albérletáraktól? - akció indult!

A Habitat for Humanity lakhatási ügyekkel foglalkozó civil szervezet petíciót indított annak érdekében, hogy ne emelkedjenek ilyen meredeken az albérletárak, és hogy a tulaj ne tartsa meg jogtalanul a kauciót. Javaslataikat a parlament elé akarják terjeszteni - értesült az nlcafe.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. május 20. szombat, 14:21
Fotó: Napi.hu

A portál szerint eddig több mint kétezren írták alá a Habitat for Humanity nevű magyar civil szervezet petícióját, amelyben arra kérik a kormányt, hogy alakítsa át a bérlakásrendszer szabályozását.

Azoktól várnak aláírást, akiket zavar, hogy gyakorlatilag fékezhetetlenül emelkednek az albérletárak, akik szintén úgy ítélik meg, hogy bizonytalan az albérleti helyzet Magyarországon, és zavarosnak találják a bérlakáspiacot.

A szervezet ezek orvoslására szakmai javaslatokkal áll elő, és szeretnék, hogyha a törvényhozás ezeket a javaslatokat mérlegelné - az aláírásokkal ezt lehet támogatni.

A Habitat szerint ha megvalósulnának a javaslataik, akkor: több százezer ember albérletének ára csökkenhetne több tízezer forinttal, nem fordulhatna elő, hogy a tulaj jogtalanul megtartja a kauciót, a bérlők szociális problémái miatt nem a lakástulajdonosokat érné kár, és sok tízezer ember jutna a piacinál olcsóbb lakáshoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK