Szétszakad az ország - nincs elég lakás?

Bár a kínálat bővülése egyelőre nem tartott lépést vele, egyre nagyobb a lakások iránti kereslet. Megyénként is hatalmas a különbség: míg Győr-Moson-Sopronban 502 új lakás épült, Nógrádban csak négy - írja a Magyar Hírlap hétfői száma az Ingatlan.com elemzésére hivatkozva.
Szász Péter, 2017. július 3. hétfő, 07:00
Fotó: MTI Fotó

A megyék többségében fejlődés tapasztalható, a vezető helyen álló Győr-Moson-Sopronban például 11 új lakás jutott tízezer lakosra az első negyedévben, ami az országos 2,1 lakásos átlag ötszöröse - szemlézi a cikket az MTI.

Budapest a középmezőnyben kapott helyet 1,2 lakásos mutatóval. A főváros viszonylag gyenge eredménye ugyanakkor várhatóan átmeneti, mert sok új lakás épül.

Idén országos szinten több mint 30 százalékkal nőtt a kereslet, de a kínálat ezzel a növekedéssel nem tartott lépést. Még látványosabb a kereslet alakulása az egy hirdetésre jutó érdeklődések számát nézve: Nógrád, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megyében ez a mutató 80 százalékkal nőtt, de Békés megyében is 70 százalék feletti volt az emelkedés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.07.03 15:27

Nos, szerencsétlen magyarok. Folyamatosan fosztogatnak benneteket és amit elszedtek tőletek, azt ismét rajtatok forgatják meg. Még a végén igen gazdag semmirekellő réteget tesztek saját magatok fölé és még élvezitek is, tapsoltok neki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html