Az Isola delle Femmine Palermo közelében egy sziget, melyen 17. századi omladozó kőtorony áll. Környékén - ahol jelenleg nem laknak, és egy búvárparadicsom részét képezi - ókori római maradványok és korallok találhatók a tenger fenekén - írta a CNN Travelre hivatkozva a 24.hu.

A szigetet eredetileg egymillió eurónál magasabb áron akarták értékesíteni, ám nem akadt jelentkező.

Az Isola delle Femmine 300 méterre fekszik a szárazföldtől. Régen feltételezhetően félsziget volt.

"Szerettem a maszkkal búvárkodni, hogy megcsodáljam a lenyűgöző sziklákat és korallokat. A víz áttetsző, és varázslatos húzással rendelkezik. A sziget szépsége és csendje csodálatos. Csak te, a hullámok és a sirályok" - mondta  Paola Pilo Bacci grófnő, akinek a családja az 1600-as évek óta a sziget birtokosa.

Az Isola delle Femmine gazdag történelemmel rendelkezik. Az új tulajdonos exkluzív magánlakássá vagy rendezvények helyszínévé alakíthatja. Adókedvezményeket is kérhet az Európai Uniótól, ha olyan fejlesztési projektet hoz létre, amely tiszteletben tartja a környező természetet.

A part apró, fehér kavics, a strand homokos, egy kis öbölben pedig kiköthetnek a halászhajók is. A tipikus mediterrán éghajlatnak köszönhetően a szigetnek gazdag az ökoszisztémája: számos madárfaj és 120 növényfaj figyelhető meg a területen - írta a 24.hu.