Tarlós leállította az MNB újabb ingatlanügyletét

Tarlós István leállíttatta a Bálna értékesítésének előkészítését – értesült a Népszabadság.
Napi.hu, 2016. február 12. péntek, 08:17
Fotó: Napi.hu

A főpolgármester több szempontból is gyanúsnak találta az ügyletet. Tarlós ahhoz sem járult hozzá, hogy a tender kiírására vonatkozó előterjesztést a jövő héten megtárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Pedig az üzletet többen kész tényként kezelték - írja  a Népszabadság.

A lap korábban úgy értesült, hogy az adásvételi szerződés feltételrendszerét már részleteiben megtárgyalta a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes vezette tárgyalócsapat a vevőként bejelentkező Magyar Nemzeti Bank képviselőivel. Csakhogy közben kiderült, a vételt a kormány sem támogatta különösebben, a főpolgármester pedig mindeddig keveset tudott az értékesítés részleteiről. Az előterjesztés tartalmának megismerése után Tarlós viszont már nem támogatta a javaslat tárgyalását.

Az MNB novemberben írásban jelezte vételi szándékát az ingatlanra. A jegybank oktatási és pénzügyi centrummá alakította volna a központot. A tervek szerint ott működött volna a látogatóközpontja, helyet kapott volna egy pénztörténeti múzeum, a Corvinus egyetemmel közösen létrehozandó doktori iskola, valamint az egyetem MNB-tanszéke. De úgy tűnik, a tervekből egyelőre nem lesz semmi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.02.12 09:51

De hát miért és meddig?

Az MNB-Corvinus doktori iskola olyan szép kiegészítője lenne a közeli Ludovikának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html