Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kikiáltási áron, 1,245 milliárd forintért kelt el az Antenna Hungária Zrt. által meghirdetett XI. kerületi, több mint tízezer négyzetméteres telek, amelyre akár irodakomplexum vagy társasház is építhető - értesült a Világgazdaság. Nem érkezett ajánlat a XII. kerületi, Csíz utcai, 8893 négyzetméteres beépítetlen területre, amelynél 690 millió forintról indult a licit.

Viszont a XI. kerületi, Barázda utcai telek gazdára talált, hiszen a 10 157 négyzetméteres, belterületi, ipari jellegű ingatlanra az MNV honlapján elérhető, e-árveréshez tartozó licitnapló szerint a kikiáltási árral egyező, 1,245 milliárd forintos vételi ajánlat futott be. A vevő kiléte egyelőre ismeretlen. A fővárosi ingatlanpiaci kínálatot tekintve mindkét lehetőség kuriózumnak számít Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint.

Gyorsan fejlődik a XI. kerület, az itt kínált ingatlan környezetében pedig már most a vegyes funkciójú, tehát a lakó- és irodaépületek együttes jelenléte jellemző. A XII. kerületi ajánlat kapcsán Balogh László megjegyezte: a Széchenyi-hegyen meglehetősen ritkán lehet beépítetlen telekhez jutni, aki társasházat épít ide, az minimum 900 ezer és 1 millió forint közti majdani négyzetméterárral kalkulálhat, ami jelentős értéknövelő tényező. Ha a majdnem kilencezer négyzetméter felét beépítik, több tízlakásos társasház létesíthető.