Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Amíg Európa nyugati felén sorra zárják be a templomokat, addig Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta településein mintegy 2800 templom újult meg és 120 épült fel az elmúlt kilenc évben a magyar kormány támogatásával - mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Karádon az MTI híre szerint.

A Somogy megyei település 600 millió forintból felújított római katolikus temploma és az annak kertjében álló Szent Flórián-szobor átadása alkalmából tartott ünnepi szentmisét megelőzően újságíróknak azt mondta: a beruházások sikeréhez nélkülözhetetlen volt a kormány és az egyházak összefogása, valamint a lakosság munkája, áldozatkész hozzáállása.

A 18. század első felében barokk stílusban épült és Szent Lászlóról elnevezett karádi templom kívül és belül teljesen megújult, a munkálatokat kormányzati támogatás mellett pályázati, egyházmegyei forrásból és a hívek adományaiból finanszírozták - közölte Markaf Attila kántor.

A kormány több százmillió forinttal támogatta a templomrekonstrukciót, a felújítás pedig jól mutatja, hogy milyen erős az élni akarás egy viszonylag eldugott kistelepülés lakóiban - véli Soltész Miklós.

Az államtitkár szerint Magyarország keresztény gyökerű ország, a keresztény művészetet, kultúrát, építészetet a nem hívők közül is sokan értékelik. "Azt, amit a kereszténység adott és ad, meg tudjuk, meg fogjuk őrizni."