A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A fejlesztés keretében a következő új épületek készülnek el: cigányház, Iborfia, lopott tornácos porta, Iborfia parasztpolgári porta, izmánbüki porta, szentgyörgyvölgyi porta és a szeszfőzde. Ezek összesített nettó alapterülete 938,5 négyzetméter. A nyertes feladata még a kertépítés, környezetrendezés, továbbá a kültéri térfigyelő rendszer kiépítése is.

A nyertessel január 17-én írta alá a szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a fővárosi Építő-és Épületkarbantartó (Épkar) Zrt. is.

A Napi.hu tavaly decemberben írt arról, hogy a helybeli Dunántúli Magasépítő Kft. és a nagykanizsai Szabadics Építőipari Zrt. újíthatja fel, illetve bővítheti a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumot, nettó 1 milliárd 793 millió forintért. A Göcseji Falumúzeum fejlesztése három ütemben valósul meg, ez az első ütem. Ennek keretében - egyebek mellett - felújítják a meglévő irodaépületet és a Hencz-malmot. Az utóbbi a teljes malomberendezés felújítását jelenti, új alulcsapott vízikerék, továbbá új zsiliprendszer és hozzátartozó kezelőhíd építésével. Megépül - az eredetivel egyező külsővel, de kiállítóhelyként - egy MAORT mérnök ház és 11 MAORT munkásház. Az előbbi alapterülete 145, míg az utóbbiaké 55 négyzetméter. A falumúzeum villamos energia ellátására új transzformátor állomás létesül, és épül 92 parkolóhely is. Ezek közül kettő mellett elektromos töltő is lesz.