Terézvárosi ingatlanpanama: újból nyomoznak

Február 7-én, 9-én és 28-án tárgyalja másodfokon a terézvárosi ingatlanpanama-pert a Fővárosi Ítélőtábla, a Fővárosi Főügyészség pedig további paloták ügyében porolta le az aktákat – tudtuk meg Gila Páltól, a VI. kerület jogi képviselőjétől a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2018. január 17. szerda, 08:42
Fotó: Pixabay

A bíróság és az ügyészség elküldte az önkormányzatnak a dokumentumokat a csaknem másfél évtizede zajlott botrányos privatizáció végrehajtóinak "elszámoltatásáról". Ezután az Andrássy út 47., illetve 3. szám alatti paloták 2004-es, áron aluli privatizációja miatt jogerős ítélet születhet a volt MSZP-s alpolgármester, Fürst György és társai ügyében.

A tizenkét vádlottat - akik valamennyien Terézváros szocialista és SZDSZ-es önkormányzati képviselői voltak - csaknem egy éve hűtlen kezelés vádjában találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék.

A két műemléki ingatlan versenyeztetés nélküli eladásának megszavazásával a nem jogerős ítélet szerint különösen nagy vagyoni hátrányt, együttesen több mint 351 millió forint kárt okoztak - írta a napilap.

A Fővárosi Főügyészség a korábban egyszer már elrendelt, majd évekkel ezelőtt megszüntetett, később részben mégis újraindított nyomozásoknál a már megkezdett eljárások folytatását rendelte el hét ingatlannál: ezek között találhatók az Andrássy út 21., 23., 35. és 45. szám alatti paloták, ahogyan a városrész szintén frekventált pontjain, az Anker köz 1-3., a Liszt Ferenc tér 7. és az Oktogon 4. szám alatt található, ugyancsak műemléki ingatlanok. Ibolya Tibor főügyésznek az önkormányzat számára küldött indoklása szerint e paloták eladása ügyében a most másodfokon folytatódó büntetőeljárásban vetődtek föl új bizonyítékok.

Fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK