Titokban döntenének építésügyi stratégiai kérdésekben - új testület jött létre

Egy április 20-án kelt kormányhatározat rendelkezik a Magyar Építészeti Tanács (MÉTA) létrehozásáról. A építészethez kapcsolódó, építésügyet érintő stratégiai kérdésekben javaslattevő, véleményező és tanácsadó testületet az építésügyért felelős miniszter működteti. A MÉTA működése nem nyilvános - olvasható a hétfői Magyar Közlönyben.
Napi.hu, 2015. április 21. kedd, 11:03
Fotó: Istockphoto

A kormányhatározat szerint a MÉTA javaslatokat és ajánlásokat fogalmaz meg az építészetet és az építészethez kapcsolódó építésügyet érintő kormányzati döntések és jogszabályok előkészítésével kapcsolatban, az épített környezet minőségének védelmét, alakítását, az építészethez kapcsolódó építésügy, valamint az építési ágazat folyamatait érintően.

Ezenkívül az építészethez kapcsolódó építésüggyel kapcsolatos intézkedések végrehajtásának módjára, az építési beruházások megvalósításának elősegítésére, illetve az építészeti minőség, a fenntartható építészeti szemlélet és a vizuális kultúra elősegítésére is javaslatot, illetve ajánlást tesz.

Az évente legalább egyszer összeülő MÉTA elnöke állami vezető, a nem nyilvános üléseken köztestületek, szakmai és civil szervezetek egy-egy képviselője vehet részt. A MÉTA titkársági feladatait a Miniszterelnökség látja el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2015.04.22 14:44

Hurrá! Újabb államtitkár - irgalmatlan pénzért, semmi munkával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html