Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az irodaház szegmensben a legjelentősebb tranzakció az IVG tulajdonában álló Infopark E irodaház eladása volt a negyedik negyedévben. Közel 40 millió euró összértékben több kiskereskedelmi egységet is értékesítettek: két Family Center-t, továbbá Spar, Match és Profi üzleteket.

Az éves befektetési volumen visszaesése jól mutatja, hogy a befektetők továbbra is óvatosak a magyarországi tranzakciókkal kapcsolatban, aminek oka elsősorban a makro környezet bizonytalansága és a kormányzati döntéseket kísérő kiszámíthatatlanságok - hangsúlyozza a tanácsadó, hozzátéve, hogy jelentős fellendülésre 2013 során sem számít.

A hagyományos, intézményi befektetők sem az ingatlanpiaci fundamentumokat, sem pedig az ország gazdaságpolitikai helyzetét nem tartják még elég kedvezőnek komolyabb befektetésekhez, ugyanakkor az opportunista befektetők körében nő az érdeklődés a magyarországi eszközök iránt. A prognózis szerint a bérlői piacra az óvatosság és kivárás lesz jellemző és a továbbra is problémás finanszírozási környezet miatt a fejlesztési aktivitás sem fog jelentősen fellendülni.