Tízmilliárdokat költ a kormány az Operaház felújítására

Két év alatt mintegy 23 milliárd forintból valósulhat meg a Magyar Állami Operaház felújítása - olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában.
MTI, 2016. augusztus 22. hétfő, 20:09
Fotó: Napi.hu

A határozat szerint a kormány egyetért a budapesti Operaház "épületének, üzemházának és további, funkcióváltással érintett ingatlanjainak korszerűsítését célzó beruházásnak" 2016 és 2018 közötti megvalósításával.

A beruházás összesen legfeljebb 23,2 milliárd forintból valósulhat meg.

A kormányhatározat szerint a beruházás keretében történik az Operaház homlokzatának felújítása, a színpadtechnika korszerűsítése, az akusztika és a nézők kényelmi szintjének javítása, a zenekari árok átalakítása, a műemléki díszítések restaurálása, továbbá az Operaház közműhálózatának cseréje, gyengeáramú rendszereinek telepítése, az épületen belül szükséges funkcióváltások lebonyolítása, valamint az üzemház és a műhelyek felújítása.

A felújított Operaház megnyitásának határideje 2018. május 24.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2016.08.22 22:06

Ha jól emlékszem, 1984-ben volt 100 éves az Operaház és akkoriban teljesen felújították. Márpedig egy teljes felújítás után egy ilyen épülethez 50-60 évig hozzá sem kell nyúlni.

Biztosan szükség van a mostani felújításra?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html